Dlaczego warto wprowadzić „happy hours”

“Happy hours” to z angielskiego „szczęśliwe godziny”. W przypadku restauracji dotyczą one promocji w określonych dniach i godzinach, które są “szczęśliwe” dla Klientów 🙂

Zastanawiasz się jak ściągnąć Klientów do lokalu w dniach i godzinach, w których masz puste stoliki? Wprowadź “happy hours”, czyli promocje, któreczekają na Klientów w takich porach dniach, w których masz przestoje.

happy_hour_chalkboard_flyer_by_matteogianfreda94-d8hcn5p

Co możesz zrobić kiedy w lokalu jest mniejszy ruch?

Sposobów jest kilka, np. wprowadź szczególne oferty cenowe dotyczące konkretnych dni i godzin np.: 

  1. zniżka procentowa na całe menu np. do godziny 15:00 taniej o 20%,
  2. stała niska cena np. w godzinach 8-13 lunch po 15 zł,
  3. rabat na konkretne zestawy np. zestaw obiadowy do godziny 13:00 taniej o 10 zł,
  4. dodatkowy produkt gratis np. do południa do kawy ciastko gratis.

happyhour_menu

Co dają Ci happy hours? Jeśli dobrze to poukładasz pozwolą Ci zapełnić część pustych stolików oraz wypromują Twój lokal 🙂 Zauważysz, że ruch wzrośnie o kilkanaście-kilkadziesiąt procent i zaczną się pojawiać nowi Klienci.

Reklamy

2 myśli na temat “Dlaczego warto wprowadzić „happy hours””

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s